НОВИНИ

13.09.2023 г.  IV-а група на специалност „Предучилищна и начална училищна педагогика“ изказват най-сърдечни благодарности на Eлвира Омайникова – директор на най-слънчевата Детска градина № 29 „Слънце“, Район „Изгрев“ за топлото посрещане, невероятно проведената ситуация по „Физическа култура“ от страна на г-жа Венка Марянова и възможността да обогатят своите познания на „терен“. ️☀️


11.09.2023 г. НА ГОСТИ НА ДЕЦАТА ОТ ДГ № 29 „СЛЪНЦЕ“ СА ПОЖАРНИКАРИТЕ ОТ 07 РАЙОННА СЛУЖБА ПБЗН


31.05.2023 г. ТЪРЖЕСТВО НА IV „А“ ГРУПА


22.05.2023 г. Делегация от Улан Батор, столицата на Монголия, бе на посещение в район “Изгрев” и Детска градина № 29 „Слънце“. Групата бе водена от председателя на общинския съвет на азиатския град и включваше в състава си общински съветници, представители на районни администрации и експерти от различни области.


21.04.2023 г. СПОРТНО-СЪСТЕЗАТЕЛНИ ИГРИ  МЕЖДУ III „А“ ГРУПА И IV „Б“ ГРУПА


11.04.2023 г. КАМПАНИЯ ЗА НАСЪРЧАВАНЕ НА ДЕТСКОТО ЧЕТЕНЕ „ПОХОДЪТ НА КНИГИТЕ“, организирана от Асоциация „Българска книга“ в партньорство с МОН, Инициатива „Известните българи четат на деца“ с АНЕЛИЯ ЯНКОВСКА-СЕНГАЛЕВИЧ


10.03.2023 г. СТАРТИРА „СЕДМИЦА НА ЧЕТЕНЕ С РОДИТЕЛИ“ В I“А“ ГРУПА


01.03.2023 г. Заместник-кметът на район “Изгрев” г-жа Камелия Кюркчиева и служители от отдел “Хуманитарни дейности” на районната администрация, участваха в работилница за мартеници, организирана от персонала и децата на ДГ № 29 “Слънце” в ж.к. “Изток”.

Малките жители на нашия район се запознаха с традициите и техниките за изработване на мартенички, като показаха завидни творчески умения.


01.03.2023 г. БАБА МАРТА В ДГ № 29 „СЛЪНЦЕ“


08.02.2023 г. ПРИ ШОПИТЕ – УРОК ПО РОДОЛЮБИЕ

   През 2023 г. се навършват 150 години от смъртта на Апостола на свободата – Васил Левски. Шияковският манастир „Св. Архангел Михаил“ – Костинброд е едно от местата, което е свързано с дейността му по създаване на мрежа от тайни революционни комитети. През периода 1870 – 1871 г. игумен тук е бил отец Генадий Ихтимански – участник в Първата българска легия на Георги Раковски, близък другар и съратник на Апостола на свободата. Левски неколкократно посещава манастира и тук създава Таен революционен комитет на жителите от околните шопски села.

      За отбелязване на тази годишнина екип от настоятелството на манастира подготви специалния проект „150 години безсмъртие“:

1. ШИЯКОВСКИ МАНАСТИР – история на християнската обител. Посещаване на църквата и кратко запознаване с православните християнски ценности и добродетели, с кратко сведение за празника на деня.

2. ЛЕВСКИ В ИСТОРИЯТА НА БЪЛГАРИЯ И КОСТИНБРОД

 • В Шияковския манастир се извършва клетвата и създаването на Тайния революционен комитет в Костинброд – вълнуваща възстановка на клетвата в магерницата на манастира се извършва с всяка група
 • Провеждане на състезание „Кой ще бъде знаменосец“, засаждане на цвете в градината „Цветя за Апостола“ и поставяне на табелка с името на детската градина

3. ШОПИ ИЛИ ШОПЛУК/ШОПЛЪК/ШОПСКО

Представяне на християнски празник от пролетния фолклорен календар и възстановка на традиционни обичаи и обреди, характерни за тях:

 • Сирни заговезни (26.02) от 20.01 до 26.02
 • Тодоровден (04.03)
 • Лазаровден (08.04)
 • Разходка в двора и разглеждане на езерото, шадраван със златни
  рибки и „Кой шарани“, зоокъта с домашни и диви животни, хранене на рибите и животните
 • Засаждане на семена/фиданки в саксии и получаването им за грижа в ДГ
 • Игри от времето, когато децата нямали компютри, не били
  ангажирани с много уроци по математика, английски и т. н., но пък
  имали вълшебни игри. Игри, които ги карали да се смеят, да търсят, да бъдат заедно по цял ден, щастливи и свободни.


18.01.2023 г. КУКЕРСКИ ТАНЦИ НА МОМЧЕТАТА ОТ III „Б“ ГРУПА В ДЕТСКАТА ГРАДИНА С КОСТЮМИ И МАСКИ


15.12.2022 г. КОЛЕДНА РАБОТИЛНИЧКА НА IV „Б“ ГРУПА“ С УЧАСТИЕ НА РОДИТЕЛИ


15.12.2022 г. РАБОТИЛНИЧКА НА III „В“ ГРУПА“ – „МОЯТА ВЪЛШЕБНА СУРВАЧКА“ С УЧАСТИЕ НА РОДИТЕЛИ


14.12.2022 г. КОЛЕДНО ТЪРЖЕСТВО НА I „А“ ГРУПА ПРЕД РОДИТЕЛИ


12.12.2022 г. КОЛЕДНА РАБОТИЛНИЧКА НА ДЕЦАТА ОТ ЯСЛИТЕ С УЧАСТИЕТО НА РОДИТЕЛИ И ДЯДО КОЛЕДА С ПОДАРЪЦИ


07.12.2022 г. КОЛЕДНА РАБОТИЛНИЧКА НА IV „А“ ГРУПА – „КАК ДА ПРИГОТВИМ ПОСТНО ЯСТИЕ ЗА БЪДНИ ВЕЧЕР“ С УЧАСТИЕТО НА РОДИТЕЛИ


23.11.2022 г. ЕДНОДНЕВНА ЕКСКУРЗИЯ ДО ФЕРМАТА С. ДОЛНА ДИКАНЯ


03.11.2022 г. в ДГ № 29 „Слънце“ ни гостуваха авторите на прекрасната книга “Разкажи ми за Левски“. Малката книжка е първият по рода си двуезичен сборник с кратки разкази за живота и делото на Апостола на свободата, адаптирани и илюстрирани изцяло за най-малките.

Мисията на книжката е да скъси дистанцията между Апостола и детето, което за първи път се запознава с неговата биография и да помогне на подрастващите да обикнат най-големия герой на България. Разказите описват живота и борбата на Левски, разказват за характера и силата му, за вярата и убежденията му, за силата на духа и мечтата за свобода.

„Искаме тази книга да допринесе за формирането на ценности като родолюбие, национална гордост и високо българско самосъзнание, които са от изключително значение за пълноценното развитие на подрастващите“, споделят авторите Ивайло Кючуков и Райчин Генов.


14.10.2022 г. ДЕЦАТА ОТ III „Б“ ГРУПА ПРЕДСТАВИХА ЧРЕЗ МИНИ КУКЛЕН ТЕАТЪР ПОЗНАТИ ПРИКАЗКИ НА ДЕЦАТА ОТ ЯСЛИТЕ И I „Б“ ГРУПА


13.10.2022 г. ЗАВЪРШЕН МАКЕТ НА IV „Б“ ГРУПА – „НАШАТА ЛЮБИМА ДЕТСКА ГРАДИНА“


М.10.2022 Г. СПОРТНО-СЪСТЕЗАТЕЛНИ ИГРИ – БАДМИНТОН ПО ПМС 46


ПРОЕКТ НА IV „Б“ ГРУПА ПО ЕКОЛОГИЧНО ОБРАЗОВАНИЕ С МАТЕРИАЛИ ЗА РЕЦИКЛИРАНЕ НА ТЕМА „ОПАЗВАНЕ НА МОРЕТАТА И ОКЕАНИТЕ“